zondag 6 maart 2022

Review: De perfecte leugen - Jo Spain



Erin adoreert haar man Danny. Dan springt hij voor haar ogen vanaf het balkon zijn dood tegemoet. Anderhalf jaar later staat Erin terecht voor de dood van haar man…

Wanneer Erin op een ochtend de deur van hun appartement opent voor een collega-agent van haar man Danny, ziet ze de schok op het gezicht van de man. Erin draait zich om, om nog net te kunnen zien hoe Danny naar het balkon loopt en vanaf de vierde verdieping zijn dood tegemoet springt…

Achttien maanden later staat Erin terecht voor de moord op haar man. In de anderhalf jaar hiervoor is ze erachter gekomen dat Danny niet was wie ze dacht. Ze dacht dat hij perfect was, dat hun leven perfect was. Maar dit alles was gebouwd op de perfecte leugen.

Als ik me niet vergis, is dit het eerste boek dat ik van deze auteur lees, en daar heb ik nu spijt van. Als haar vorige boeken net zo goed zijn als deze, zou ik ze allemaal wel willen lezen.

Spain schrijft ontzettend vlot en gevarieerd. Je leest hoofdstukken in het heden, waarin Erin voor de moord op haar man terechtstaat, hoofdstukken in het verleden van Erin, vlak na de zelfmoord van haar man en de maanden erna, en dan ook nog hoofdstukken van iemand anders haar verleden aan de universiteit.

Alles is goed te volgen en natuurlijk vraag je je af hoe het kan dat Erin terechtstaat voor een moord die overduidelijk zelfmoord was. Dat houdt de spanning in het verhaal, maar ook alles eromheen. De geheimen stapelen zich op en je vraagt je continu af wie de waarheid spreekt.

Het plot zit ingenieus in elkaar en dat maakt deze thriller zo bijzonder.

Een aanrader dus!


Nederlands 

Paperback 

9789026159435 

Druk: 1 maart 2022 

368 pagina's

20 euro

De Fontein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten