zaterdag 26 februari 2022

Review: Alexanders erfenis De verlaten troon - Robert Fabbri



In de historische thriller De verlaten troon van Robert Fabbri worstelen de volgelingen van de vermoorde Alexander de Grote om de macht in eigen hand te houden. Deel 3 in de Alexanders erfenis-reeks.

In De verlaten troon, het derde deel in de Alexanders erfenis-serie van bestsellerauteur Robert Fabbri, blijkt dat Alexander de Grote niet plotseling is gestorven, maar meedogenloos is vermoord. De vraag is: wie is de moordenaar? Terwijl zijn volgelingen worstelen om de macht in eigen hand te houden, worden vriendschap, familiebanden en politieke loyaliteit flink op de proef gesteld.

Nooit eerder werd het westen zo geplaagd door chaos en bedreiging voor de beschaving. Levens, steden en legers worden stuk voor stuk vernietigd door wraakzuchtige aanstaande koningen. Of koninginnen. Zou een huwelijk de enige oplossing kunnen zijn om harmonie in het Rijk te brengen?

De Alexanders erfenis-serie is net zo monumentaal, bruut en bloedstollend als de Vespasianus-serie, waar Robert Fabbri eerder al veel lezers op het puntje van hun stoel liet zitten. Zijn filmische stijl en zinderende spanning doen denken aan series als Game of Thrones.

Fabbri begint een auteur te worden die je verwachtingen over zijn boeken altijd waarmaakt. Zijn passie voor het verleden en het vertellen erover toont duidelijk een constante aan kwaliteit. Nog geen enkel boek van hem heeft me teleurgesteld.

Vooral in deze tijden is het interessant om te lezen hoe in het verleden koninkrijken en landen ontstonden door het gekonkel van rijke, machtige mensen en het spelen met mensenlevens.

Zelfs al ken je de geschiedenis en weet je wat er zal gebeuren, dan nog is het fijn om meegesleurd te worden naar deze tumultueuze, spannende periode uit de geschiedenis.

Het enige nadeel aan Fabbri's boeken: ze eindigen.

Review door Tony


Nederlands 

Paperback 

9789401616256 

Druk: 1 februari 2022 

384 pagina's

21,99 euro

Xander

Geen opmerkingen:

Een reactie posten