zaterdag 29 mei 2021

Review: De hoofdzonde – Maria Grund

 


Op een eiland voor de oostkust van Zweden wordt een veertienjarig meisje dood aangetroffen. Haar polsen zijn doorgesneden en in haar haar zit een dik stuk touw verstrengeld. Op haar ene heup staat in blauwe stift het getal 26 geschreven. Haar dood wordt al snel als zelfmoord beschouwd.

De dag daarop wordt aan de andere kant van het eiland het verminkte lichaam gevonden van de eigenaresse van een antiquariaat. Ze heeft talloze messteken in haar borst en in de hals zijn twee snijwonden zichtbaar die een kruis vormen. Wanneer inspecteur Sanna Berling en haar nieuwe collega Eir Pedersen beginnen aan het onderzoek naar deze moord, ontdekken ze dat er een verband lijkt te zijn met de zaak van het veertienjarige meisje.

Al snel blijkt dat deze twee gebeurtenissen slechts het startschot zijn van een hele reeks gewelddaden op het eiland. Hoe meer Sanna en Eir over de slachtoffers ontdekken, hoe duidelijker het wordt dat de achtergrond van deze zaken gruwelijker is dan ze ooit hadden kunnen vermoeden.

Wat een heerlijk begin van een nieuwe politiereeks! Zeker weten dat ik die wil blijven volgen.

Collega’s Sanna en Eir zijn twee sterke, slimme vrouwen die ondanks hun verschillen toch uitstekend bij elkaar passen en elkaar aanvullen. Ze kampen beiden met demonen uit het verleden en het heden en komen daardoor des te echter over.

De plot van het verhaal zit subliem in elkaar en het einde vind ik geniaal gevonden.

Het is spannend vanaf de eerste pagina en nergens zakte het verhaal in.

Grund zet de lezer vaak op het verkeerde been en telkens wanneer je denkt dat je weet wie de dader is, verrast de auteur je.

Ook de schrijfstijl is vlot, waardoor ik geen negatieve opmerkingen over dit boek kan maken.

Ik kijk reikhalzend uit naar het tweede deel met het toffe koppel Eir en Sanna.

Vijf op vijf sterren!

 

ISBN: 9789021423081

 

Uitgeverij: Volt

Pagina’s: 365

 

Prijs: 21,99€

Geen opmerkingen:

Een reactie posten