zaterdag 7 november 2020

Review: Marlen Visser - NoodlotHet slaperige dorpje Vierschoten staat op zijn kop als de Postcodeloterij-hoofdprijs op zijn enige postcode valt. Journalist Evy Benders ziet er meteen een prachtig artikel in en ze besluit een paar dagen bij haar oom, een Vierschotenaar, te gaan logeren.
Tijdens haar gesprekken met de winnaars en verliezers ontdekt ze al snel dat de verhoudingen binnen het dorp op scherp zijn komen te staan. Maar gaandeweg blijkt ook dat dat alles te maken heeft met een traumatische gebeurtenis die zich enkele jaren eerder in het dorp heeft afgespeeld en waarover nog steeds krampachtig wordt gezwegen. Manuel lijkt wel openlijk te willen spreken over wat er destijds met de veertienjarige Linsey is gebeurd, maar is de getuigenis van deze getroebleerde jongen betrouwbaar? En was de wereldvreemde Benjamin, die destijds is opgepakt, wel de werkelijke dader?
Binnen enkele dagen sluiten de opeenvolgende gebeurtenissen zich als een net om Evy heen en lijkt er geen ontsnappen meer mogelijk.


Dit is een heerlijke whodunnit.
Visser schrijft ongelooflijk vlot en aangrijpend. Ik had het boek dan ook veel te snel uit.
Evy is een leuk personage om te volgen en Visser geeft haar de nodige diepgang en achtergrond om haar motieven te begrijpen. Vooral waarom ze het oorspronkelijke idee van het artikel over de Postcodeloterij verplaatst naar wat er werkelijk is gebeurd met Linsey een paar jaar terug.
Ik had enkele verdachten in mijn hoofd zitten tijdens het lezen, maar wie het uiteindelijk is… Nee, dat had ik niet zien aankomen, en ik denk dat dit voor nagenoeg alle lezers zo zal zijn.
Ik wilde af en toe stoppen met lezen, maar na de laatste zin van ieder hoofdstuk betrapte ik mezelf erop dat ik alweer aan het volgende hoofdstuk bezig was.
De auteur geeft ook perfect de bekrompen, gesloten sfeer van een klein dorpje weer. 
Als je dit boek begint, weet dan dat je tijd moet hebben, want gegarandeerd dat je alles opzij zal schuiven.
Een uitstekende thriller met een scherp plot en een verrassend einde!
Vijf op vijf sterren.

ISBN: 9789044636987

Uitgeverij: Prometheus
Pagina’s: 290

Prijs: 19,99 €Geen opmerkingen:

Een reactie posten