zaterdag 12 september 2020

Review: Ons huis – Louise CandlishAls Fiona Lawson op een dag thuiskomt ziet ze dat er een verhuiswagen voor haar woning staat, en dat onbekende mensen spullen naar binnen aan het brengen zijn. Er moet sprake zijn van een vreemd misverstand. Maar als ze het verhuizende stel hierop wil wijzen, komt ze erachter dat al háár spullen uit het huis verdwenen zijn. De nieuwe bewoners weten niet beter dan dat ze het huis voor flink wat geld hebben gekocht, en dat Fiona en haar ex-man Bram de verkoopakte ondertekend hebben.
Als Bram vervolgens spoorloos verdwenen blijkt kan Fiona niet anders dan op zoek gaan naar de oorsprong van deze nachtmerrie. Stukje bij beetje ontrafelt ze een wirwar aan leugens en verraad, totdat de schokkende waarheid boven tafel komt.


De auteur vertelt het verhaal op een bijzondere wijze.
Er zijn stukken in het heden, verteld in de derde persoon, waarin we volgen hoe Fiona ontdekt dat haar huis verkocht is zonder dat ze daar deel van uitmaakte. Na een romantisch weekend komt ze thuis en merkt dat er een ander koppel in haar huis woont en dat al haar spullen verdwenen zijn.
Daarnaast zijn er de stukken vertelt door Fiona in de ik-vorm. Fiona gaat terug in de tijd, het begin waar alles begon of verkeerd begon te lopen. Dit doet ze via een podcast serie en je leest dan ook onder iedere aflevering de commentaren van de luisteraars.
Als derde is er een word document dat Fiona’s man, Bram, heeft uitgetypt. Hij vertelt daarin zijn kant van het verhaal.
Door die werkwijze te gebruiken duiken we diep in de belevenissen en gedachten van de twee hoofdpersonages. We leren ze door en door kennen.
Hoewel je al relatief vroeg te lezen krijgt hoe het werkelijk zit met de verkoop van het huis, blijven er toch nog genoeg verrassingen over. Zelfs helemaal op het einde van het verhaal.
Het is niet zo dat het uitermate spannend is allemaal, maar toch voldoende boeiend om verder te willen lezen.
Een aangename psychologische thriller op een bijzondere manier verteld, en daarom 3 op 5 sterren.


ISBN: 9789021422169

Uitgeverij: Volt
Pagina’s: 396

Prijs: 21,99Geen opmerkingen:

Een reactie posten