zondag 3 november 2019

Review: Geschonden graf – Val McDermidGeschonden graf is de vijfde Karen Pirie-thriller van de wereldwijde bestsellerauteur Val McDermid, en speelt zich af in de Schotse Hooglanden.

Wanneer er een lijk wordt gevonden in de afgelegen Schotse Hooglanden, is rechercheur Karen Pirie net op de juiste tijd op de juiste plaats. Het lichaam is begraven samen met spullen uit een oude erfenis, en dus wijst alles op een cold case – maar nieuw bewijs suggereert iets anders, en het is nu aan Karen om uit te zoeken wat er is gebeurd.

Het duurt echter niet lang of Karen moet zich verdiepen in een schokkende misdaad die ze allang dacht te hebben voorkomen. Terwijl ze stap voor stap dichter bij de waarheid komt, lijkt alles erop te wijzen dat ze met een vorm van gerechtigheid te maken heeft die ver verwijderd ligt van haar eigen normen en waarden...
Hoewel het 5de deel met Karen Pirie in de hoofdrol, kan dit boek makkelijk losstaand gelezen worden. Het was ook mijn eerste kennismaking met deze reeks en alles was duidelijk.

Het begint een beetje langzaam en met verschillende verhaallijnen. Eerst kon ik er niet goed inkomen, maar dat verbeterde wel naar het midden van het verhaal toe.

Een van de sterke kanten van McDermid zijn de uitstekende en nauwkeurige beschrijvingen van forensisch onderzoek. Dat maakt haar verhalen authentiek. Ook de levendig ontwikkelde personages zorgen ervoor dat je je goed in het verhaal kunt inleven.

Het plot zat prima in elkaar, maar toch had ik het gevoel dat niet alle losse eindjes verklaard werden.

De thrillers van McDermid vind ik altijd geweldig. Ook deze was goed, maar niet zo indrukwekkend als de meeste van haar boeken.

Toch heb ik er van genoten.ISBN: 9789024585984

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

332 pagina’s

Prijs:  20,99
Geen opmerkingen:

Een reactie posten