maandag 25 november 2019

Review: Wie liefheeft wint – Amélie NothombDominique woont samen met haar man in Parijs. Claude is een hebzuchtig type dat er alles aan doet om zijn omgeving te imponeren. Dominique probeert hem op haar beurt gelukkig te maken, maar hij maakt het haar met zijn grenzeloze bemoeizucht niet makkelijk.

Hun bijzondere, begaafde dochter Epicene heeft een hekel aan haar vader, en die haat is wederzijds. Als op een dag Dominique een bijzondere vriendschap sluit, verslechteren de verhoudingen in het gezin en komen er wrede leugens boven tafel.

'Wie liefheeft wint' is een originele en sprookjesachtige vertelling over de puurste emoties die in de mens verscholen zitten, met een psychologische scherpte die we alleen van Nothomb kennen.
Dit is weer een op en top staaltje schrijf- en vertelkunst van Nothomb. Hoe ze het elke weer doet, is me een raadsel. Eenvoudige gebeurtenissen en familietoestanden kan ze zo brengen dat je ieder woord geboeid opzuigt.

De personages zijn veelzijdig voorgesteld, al zijn het gewone mensen met een gewoon leven. Toch geeft Nothomb hen telkens weer sprookjesachtige allures. Je wilt dan ook gretig weten hoe het zal verlopen en eindigen met hen, en dat komt vooral omdat je met hen meeleeft.

Hoe het eerste hoofdstuk, dat aanvankelijk los lijkt te staan van de rest van het verhaal, mooi op het einde samensmelt en duidelijk wordt, is geniaal gevonden.

Ik heb weer ontzettend genoten van dit boek, zoals van elk verhaal van deze auteur.ISBN: 9789401611060

Hardcover

Uitgeverij: Xander

173 pagina’s

Prijs:  20,99
Geen opmerkingen:

Een reactie posten