woensdag 11 april 2018

Review: Japan Airlines nr. 123 – Hideo YokoyamaKazumasa Yuuki werkt al jaren als verslaggever bij de North Kanto Times. Hij is een einzelgänger en bemoeit zich liever niet met de kantoorpolitiek van de krant. Maar als er honderd kilometer van Tokio een Boeing van Japan Airlines neerstort, een vliegtuigcrash van ongekende omvang, verandert alles.
De redactie staat voor een ongelooflijke uitdaging, en als Yuuki tot coördinator van het vliegtuignieuws wordt benoemd, staan alle verhoudingen op scherp. Er ontvouwt zich een intrigerende, complexe machtsstrijd tussen media, overheid en politie. Japan
Airlines nr. 123 geeft een fascinerend en messcherp beeld van de Japanse samenleving, waar niets is wat het lijkt.


Review door Tony
Een boek dat je een schitterend inzicht geeft in de Japanse cultuur en hun manier van denken, dat soms fascinerend en soms onbegrijpelijk, maar ook herkenbaar overkomt.
Dat komt mede door de fantastische personages die de auteur neergezet heeft en die allemaal hun eigen tragiek meenemen en tot leven komen. Sommige van de uitspraken en denkwijzen van de personages spoken dagenlang door je hoofd en doen je nadenken over je eigen plaats in dit leven en in je werk, tegenover alle anderen. 
Je kan je ook niet ontdoen van de indruk dat de auteur schrijft over zijn eigen ervaringen, dat ze uit het echte leven komen. Je wordt tijdens het verhaal ook meegesleept op de emoties van de mensen en de media, die op en neer gaan als een gek en je ook doen begrijpen waarom de media tegenwoordig zo kwetsbaar is; het is moeilijke job.
Deze auteur schrijft zoals de groten in het genre en hoort er duidelijk bij. Maar hij doet er nog een niveau bovenop, schrijft verfijnder en op een meer etherische manier.
Het verhaal is een prachtige psychologische analyse van een verschrikkelijk gebeuren.
Ik ben gek op dit boek, het is een sensei waardig!

 Hideo Yokoyama
ISBN: 9789401608688
Uitgeverij: Xander uitgevers
Pagina’s: 381
Prijs: 22,50Geen opmerkingen:

Een reactie posten