vrijdag 27 april 2018

Review: De dag van de doden – Nicci French"De dag van de doden' is het achtste en laatste deel in de spannende Frieda Klein-serie van Nicci French.
De bladeren vallen van de bomen en in Londen waart een seriemoordenaar rond. In een winkelstraat in het noorden van de stad crasht een op hol geslagen auto, de man achter het stuur blijkt al een week eerder te zijn vermoord. Op Hampstead Heath brandt een vuurstapel, in de vlammen ligt het volgende slachtoffer.
Het aantal doden neemt snel toe, maar het politieonderzoek loopt vast: het is duidelijk dat de dader een spel speelt. Voor deze onconventionele moordenaar dient elk lijk slechts als boodschap aan één vrouw. Psychoanalytica Frieda Klein is namelijk ondergedoken, en iemand is naar haar op zoek. Wanneer het duel tussen Frieda en haar aartsvijand Dean Reeve uiteindelijk zijn climax bereikt, kan slechts één van hen het overleven…
Al acht jaar lang wordt Frieda Klein achtervolgd door Dean Reeve. In de literaire thriller "De dag van de doden' gaat ze voor het laatst de confrontatie met hem aan. De Frieda Klein-reeks van Nicci French is een van de bestverkochte thrillerseries van Nederland.


Je kan gewoon niet teleurgesteld worden door een Nicci French boek, dat is even zeker als dat ieder stukje van een reep chocolade even lekker proeft.
Dit is een daverend einde aan de Frieda Klein reeks, maar het is zeker goed mogelijk om dit deel losstaand te lezen.
Zoals we gewoon zijn van French bouwt de spanning op het gemakje op, er zijn niet echt hoogtes en laagtes of golven, enkel het langzaam trapsgewijs meegevoerd worden tot aan de finale.
Je aandacht wordt erbij gehouden. Zeker omdat je het verhaal leest vanuit verschillende perspectieven. De personages die erbij kwamen waren interessant om te volgen.
Knap in elkaar gezette personages en diepgaand inzicht in de menselijke psyche.
Enige nadeel is het plot dat niet echt vernuftig in elkaar steekt en vaak voorspelbaar is. Het einde is dan wel onverwachts, maar mistte iets. Dat neemt niet weg dat ik het boek aanraad!
Want ook deze French-thriller bevat weer een lekker, vlot verhaal, eentje die je heerlijk in het zonnetje kan lezen (opletten dat je niet verbrand, want je zult de tijd vergeten!).
Nicci French

ISBN: 9789026339592
Uitgeverij: Ambo|Anthos
Pagina’s: 365
Prijs: 20Geen opmerkingen:

Een reactie posten