vrijdag 12 januari 2018

Review: Familiestukken - Alice Munro


Hoe kies je het √°llermooiste van een schrijfster die alleen maar geweldige verhalen heeft geschreven? In goed overleg, wat in ons geval wil zeggen: door elkaar te bestoken met lijstjes en daarover met elkaar te mailen. We waren benieuwd of de trouwe fan een andere keuze zou maken dan de kersverse lezeres. Of je je als moeder gemakkelijker identificeert met de twijfelende vrouwen van Munro dan als dochter. Of dat dat juist andersom is. We kwamen tot verrassende inzichten! En moesten met pijn in het hart door ruimtegebrek een paar verhalen laten vallen. Maar wat is het een mooi geheel geworden. En wat zijn we jaloers op degenen die deze verhalen voor het eerst lezen.
Marja Pruis & Greta Le Blansch


Wat een boeiend en meeslepend boek. Ieder verhaal is prachtig, geen enkele uitzondering daargelaten. Ze zijn stuk voor stuk een beetje absurd en fantasie-achtig, maar horen toch onder het 'realistische' genre. De verhalen zijn zo beeldend en verbeeldend dat ik vaak dacht: ‘Waar haalt de auteur het toch vandaan?’.
Wat de verhalen verbindt, is hun unieke karakter en ze spelen allen af in dezelfde omgeving.
Er zaten werkelijke geen slechte verhalen tussen, alleen persoonlijke voorkeuren.
De schrijfstijl is bijzonder en vlot, nergens te lang of te korte omschrijvingen en nergens een moment van zwakte.
Ieder verhaal heeft ook een sterk verrassend element.
Dit boek zou ik aan iedere lezer durven aanraden, het maakt niet uit wat voor genre je graag leest, deze verhalen zullen je van je sokken blazen en je nog een tijdje bijblijven. Zelfs degenen die niet van kortverhalen houden, zullen hier geen spijt van krijgen. Gegarandeerd.
Superaanrader!
Review door Bolle
Alice Munro

ISBN: 9789044539639
Pagina's: 400
Uitgeverij: de Geus
Prijs: 22,99 euro


Geen opmerkingen:

Een reactie posten