woensdag 27 januari 2021

Review: De beproeving – Stephen King

 
De Beproeving (The Stand) is één van Stephen Kings meest gelezen apocalyptische verhalen. In deze bloedspannende thriller wordt de wereld geteisterd door een enorme plaag.

De Beproeving (The Stand) is een favoriet onder de lezers van Stephen King. Deze apocalyptische thriller wordt wereldwijd massaal gelezen. De gehele beschaving wordt vernietigd door een geheimzinnig virus, De Plaag. Steden zijn bezaaid met rottende lijken. Over heel de wereld heerst een oorverdovende stilte. Slechts enkelen zijn immuun voor dit experimentele virus, dat langzamerhand de bevolking uitroeit. De hoop van de mensheid rust op dit handjevol overlevenden. Kunnen zij hun krachten bundelen en het virus verslaan? Er wacht hun een langzame, moeizame taak: de wederopbouw van een nieuwe wereld...

 

Stephen King zegt in het voorwoord dat hij niks aan het oorspronkelijke verhaal heeft veranderd, alleen stukken die toen weggelaten werden, heeft hij eraan toegevoegd. Het was al een dikke pil en dat is het nu dus nog meer.

Maar zoals steeds bij King, het boek kan nooit dik genoeg zijn. Het is alleen niet zo gezond voor je polsen, maar verder geen negatief woord over dit boek.

Een echte King met diep uitgewerkte personages die helemaal tot leven komen, een opbouw om ‘u’ tegen te zeggen, met rustige en actievere scènes, mooi afgewisseld, tot een explosief einde. Leuk natuurlijk dat je als lezer diverse personages, die ver uit elkaar leven, volgt.

Mystieke en realistische elementen worden verweven tot een geloofwaardig geheel. En zeker in deze virustijden komt het verhaal wel heel dichtbij.

En Kingwaardig, zitten alle ingrediënten die een boek tot een goed boek maken in dit verhaal: vriendschap, liefde, wraak, jaloezie, krankzinnigheid, opoffering etc.

Een King-topper, nee, gewoon een topper hoe dan ook.

Enorme aanrader.

Vijf op vijf sterren.

 

ISBN: 9789024592210

 

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Pagina’s: 1224

 

Prijs: 20 €

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten