zaterdag 16 januari 2021

Review: De academie – Astrid Boonstoppel

 


'Ze zijn slim, talentvol en grenzeloos ambitieus. En ze opereren vanuit de schaduw.'

Niemand weet wat er precies gebeurt tijdens een Academiejaar aan de exclusieve Recourt Academie voor meisjes. De alumni zwijgen als het graf. Eén ding is echter zeker: de studenten worden zonder uitzondering succesvol.

Jaarlijks worden hooguit vijf studenten toegelaten tot de eliteschool van Frédéric en Isabella Recourt. De ambitieuze, talentvolle Em is een van die studenten. Ze kan niet wachten om haar grote voorbeeld, Isabella, in het echt te ontmoeten. Dit jaar is het begin van haar toekomst. Maar langzamerhand ontdekt ze dat de Academie vele geheimen kent...

 

Een heerlijk boek dat ik zowat in één keer uitgelezen heb.

We volgen de gebeurtenissen door de ogen van drie personages: Em, een jonge meid die tot de academie toegelaten wordt, Bella Recourt, de eigenaresse van de academie en dan ook nog een onbekend meisje.

Korte, krachtige hoofdstukken in een vlotte schrijfstijl zorgen ervoor dat je niet kan stoppen met lezen. Ook de personages, zelfs de bijrollen, spreken tot de verbeelding en worden voldoende uitgediept.

Waar het over gaat is, jammer genoeg, nog steeds pijnlijk actueel, en daarom vind ik het fijn dat de auteur die problematiek aankaartte. 

Het mysterie van wat er aan de hand is op de academie komt stukje bij beetje aan het licht, de spanning bouwt zich mooi op tot een explosief, verrassend einde dat ik een heel goed gekozen afsluiter vond.

 

4,5 op 5 sterren.

 

ISBN: 9789463491716

 

Uitgeverij: Blossom Books

Pagina’s: 245

 

Prijs: 19,99 €

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten