donderdag 1 augustus 2019

Review: Klein Konijn – Niet verdwaald – John Bond


Na Benji Davies, bekend van De kleine walvis, is John Bond het nieuwe grote prentenboekentalent. In Klein Konijn – (Niet) verdwaald verrast John Bond jong en oud met een origineel en sprankelend verhaal over een wel heel ondernemend konijn. Een prentenboek om van te smullen!

Klein Konijn bakt een taart. Maar de bessen zijn op. En zonder bessen geen taart. Dus gaat Klein Konijn op zoek naar bessen. Hij steekt de oceaan over, beklimt bergen en trekt door donkere bossen zonder oog te hebben voor alle gevaren onderweg. Want hij is heus niet te klein en ook niet te koud. En hij is al helemaal niet verdwaald… Of toch wel?

Voorleessucces gegarandeerd met dit heerlijke nieuwe prentenboek dat verrassend afloopt. Alle peuters en kleuters zullen Klein Konijn onmiddellijk in hun hart sluiten!Een uiterst schattig kinderboek.

Veel kinderen zullen zich in Klein Konijn herkennen. Het is een lief, maar koppig konijntje dat hulp niet wil aanvaarden en recht op zijn doel afgaat (nou ja, toch zo ongeveer).

Op zoek naar bessen kan hij meermaals hulp van andere dieren krijgen en zijn er hints waar er bessen te vinden zijn, maar in zijn haast ziet hij dit niet.

Op een gegeven moment best eng wanneer Klein Konijn verdwaald blijkt te zijn. 


Grappige tekeningen met hier en daar subtiele aanwijzingen en details waar je een beetje naar moet zoeken, wat juist leuk is. Het zijn prachtige, warme illustraties, een beetje grof getekend en met veel sfeer. Het komt over als tekeningen gemaakt met krijt of wasco en dan vermengd met andere technieken. Ik vond ze een erg eigen stijl hebben en origineel.

Op het einde van het verhaal is er een leuke twist.  

Mooie uitvoering ook, met een stoffen harde kaft en reliëfwoorden.

Een bijzondere aanrader voor de allerkleinsten.
ISBN: 9789024585182

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Hardcover/stoffen kaft

Met illustraties

Prijs: 14,99

John BondGeen opmerkingen:

Een reactie posten