woensdag 7 augustus 2019

Review: De Grote Tandenpoetsdag – Sophie Schoenwald & Günther Jakobs



De grote tandenpoetsdag is een grappig en verfrissend prentenboek over tandenpoetsen van Sophie Schoenwald, met prachtige illustraties van Günther Jakobs. Voor kleine tandenpoetsweigeraars vanaf 3 jaar.

De dierentuin krijgt geen bezoekers meer. Doordat de dieren hun tanden niet poetsen stinkt het er enorm! De directeur organiseert een grote Tandenpoetsdag: egel gaat met tandpasta op zijn rug langs bij alle dieren. Maar poetsen kan een flinke uitdaging zijn. De kop van de giraf is zo hoog! En de muil van leeuw is een heus avontuur. Het lukt de dappere egel zelfs om het gebit van de haai weer helemaal fris te krijgen. Maar… vergeet hij niet iemand?





Doordat de illustraties zo vrolijk zijn, zal ieder kind een enorm plezier hebben aan dit boek. De dieren zijn grappig en leuk getekend, met veel kleur en expressie.

De boodschap is natuurlijk belangrijk: tanden moeten gepoetst worden, anders gaat je adem stinken en krijg je rotte tanden, maar het wordt zo ingepakt dat het herkenbaar is voor kinderen. Grappig en speels krijgen de dieren een tandenpoetsbeurt, waar kindjes bij zullen brullen van het lachen. Ze zullen vast ook medelijden hebben met het kleine egeltje dat dapper en onvermoeibaar alle dieren hun tanden poetst.


Op het einde is er nog een leuke twist.

Er zit ook een poster bij die iedere kinderkamer zal opleuken.

Absoluut een leuk kinderboek!
De poster opgevouwen achteraan het boek

ISBN: 9789026148323

Uitgeverij: De Fontein

Hardcover

32 pagina’s

+ Gratis vrolijke poster

Met illustraties

Prijs: 14,50


Geen opmerkingen:

Een reactie posten