maandag 18 februari 2019

Review: Normale mensen - Sally Rooney"Normale mensen' van Sally Rooney is de opvolger van haar veelgeprezen debuutroman "Gesprekken met vrienden'. In "Normale mensen' vertelt Sally Rooney de liefdesgeschiedenis van Marianne en Connell. Beiden groeien op in hetzelfde stadje in landelijk Ierland, waar hun verschillende werelden nauwelijks overlappen. Ze ontmoeten elkaar alleen wanneer de moeder van Connell het huis van Marianne schoonmaakt. Als ze beiden naar het prestigieuze Trinity College in Dublin gaan, blijkt op die universiteit dat zich door de jaren heen een diepe band heeft gevormd.

"Normale mensen' van Sally Rooney is een verhaal over de diepgaande invloed die geliefden op elkaars leven hebben, en het groeiende besef daarvan naarmate de jaren verstrijken. Een intense roman die je je eigen liefdes laat herbeleven.
Review door Bolle

Dit is een heel sterk en mooi verhaal over vriendschap, diepe trauma’s en liefde.

Ondanks de jonge leeftijd van de auteur is het erg volwassen geschreven en grijpt het je aandacht vanaf de eerste pagina.

Ik had veel sympathie voor het sterke, vrouwelijke hoofdpersonage, Marianne. Ze blijft zichzelf trouw ondanks dat ze trauma’s heeft. Ik was echt verknocht aan haar en tot het einde benieuwd hoe het tussen haar en Connell zou verlopen.

Op zich gaat het verhaal over weinig, maar anderzijds ook weer over veel, en bevat het meerdere lagen en meer diepgang dan op het eerste zicht gedacht.

Een vlot, meeslepend, psychologische verhaal dat vernieuwend is op de manier hoe de interacties, de gesprekken, tussen de personages verlopen.

Een zalig einde, maar zeker niet zeemzoet.

Sterke aanrader!

Sally Rooney


ISBN: 9789026343445

Uitgeverij: Ambo|Anthos

Pagina’s: 253

Prijs: 20,99


Geen opmerkingen:

Een reactie posten