maandag 5 december 2022

Review: Het onzichtbare eiland - Michelle Harrison



'Het onzichtbare eiland' is het tweede deel van de sprankelende serie van Michelle Harrison. Na het eerste deel, 'De vloek van de kraaientoren' (bekroond met een Bronzen Penseel) gaat de internationale bestsellerserie voor kinderen vanaf 10 jaar verder in een spannend, los te lezen verhaal over de drie Weddersinne-zusjes die wonen op een mysterieus eiland vol familiegeheimen en magie.

Een vreemd, doorschijnend meisje verschijnt plotseling op het eiland van de zusjes Weddersinne. Betty, Fliss en Charlie kunnen het avontuur al proeven. Maar wanneer ze het meisje proberen te helpen, wordt de kleine Charlie ineens ontvoerd... Betty en Fliss zetten alles op alles om hun zusje terug te vinden. Ze volgen haar spoor door de mistige moerassen naar een eiland dat op geen enkele kaart staat afgebeeld. Onderweg ontvouwt zich een mysterie dat alles te maken heeft met een zeldzame heksensteen. En welke geheimen houdt het vreemde meisje eigenlijk achter?

Het was heerlijk om weer over de avonturen van de zusjes te lezen. Alle drie zijn ze zo verschillend, maar ze hebben allemaal een hart van goud, ze zijn dapper en ontzettend vindingrijk. 

Het verhaal zit boordevol magie, spannende gebeurtenissen, en fantasierijke momenten, maar bovenal vol met familieliefde en moed. De zusjes zijn onbaatzuchtig en vinden het belangrijker om anderen te helpen, dan om zichzelf te verrijken. 

Naast bloedstollende fragmenten, is het soms ook grappig en het is zo beeldend en vlot geschreven dat het net is als het kijken naar een film; maar dan nog beter en leuker.

Er volgt nog een derde deel, en zeker weten dat ik dat wil lezen. 

Nederlands 

Paperback 

9789025776664 

15 november 2022 

384 pagina's

Gottmer

18,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten