dinsdag 6 september 2022

Review: Wolvenweer - Simon van der Geest & Karst-Janneke Rogaar



Een grappig en spannend verhaal voor beginnende lezers over een wolf die zich bij volle maan ontpopt tot… een weerman.

Masja is dol op haar vriend Iwan. Hij is de stoerste van alle wolven. Hij heeft veel haar en een bek vol tanden. Masja wil hem vragen of hij haar wolf wil zijn. Maar dan gebeurt er iets geks. In het schijnsel van de volle maan verandert Iwan ineens in… een slappe, dunne man. Masja weet niet goed meer wat ze voor hem voelt.

Iwan mag dan een slappe man zijn, hij blijkt wel het weer te kunnen voorspellen: hij is een weerman! De andere wolven lachen hem keihard uit. Zelfs als hij waarschuwt voor een zware storm. En Masja? Zal zij haar Iwan geloven?

Wat een leuk boekje en verhaal! Eerst en vooral: de illustraties zijn prachtig, origineel en erg passend bij het onderwerp: wolven. Ze brengen het verhaal perfect tot leven. Het zijn zwart-wit schetsen waarbij alleen de wolvenogen in het felgeel zijn. 

Ook het verhaal is erg leuk, grappig en een beetje spannend. Masja, de wolvin, is verliefd op Iwan, de wolf, want hij is stoer en onbevreesd. Tot hij iedere nacht in een slap mens verandert, dan begint Masja toch wel te twijfelen aan haar gevoelens. Zal ze zich over dit vooroordeel kunnen heen zetten en alsnog Iwan als vriendje nemen? 

Ik moest af en toe grinniken omdat de tekst hier en daar best humoristisch is. Een leuk verhaal om voor te lezen en zelf te lezen (zelfs als volwassene ;-)).

Nederlands 

Hardcover 

9789045127910 

Druk: 1 augustus 2022 

112 pagina's

13,99 euro

EM. Querido's uitgeverij


Geen opmerkingen:

Een reactie posten