woensdag 7 september 2022

Review: Every day vegan budget friendly - Lenna Omrani



Met 'Every Day Vegan Budget Friendly' bewijst Lenna Omrani dat je voor minder dan €3,50 per persoon de lekkerste plantaardige gerechten kookt, zelfs ondanks alle prijsstijgingen.

Lenna Omrani's tweede kookboek Every Day Vegan Budget Friendly bevat plantaardige en grotendeels glutenvrije en sojavrije ontbijtjes, lunches, tussendoortjes en diners voor elk moment van elke weekdag. Het boek is ingedeeld op bereidingstijd, zodat je doordeweeks binnen een mum van tijd een quinoaschotel met paprika en tomaat (€1,45 p.p.) op tafel zet, en je in het weekend uit kunt pakken met een ontbijt van warme broodpudding met appel en rozijnen voor €0,45 p.p.!

Flexi, vega of vegan? Every Day Vegan Budget Friendly is voor iedereen. Met als extraatje vier weekmenu’s, zodat je niet meer hoeft na te denken wanneer je nou dat ene lekkere recept op tafel zet.

Yes, eindelijk een vegan kookboek met betaalbare, makkelijk recepten! De auteur heeft dit uitstekend voor elkaar gekregen.

Je krijgt superveel tips. Na een voorwoord heb je het hoofdstuk: 'Budget friendly? Zo doe je dat!' Welke supermarkten hebben de beste kwaliteit voor de beste prijs? Dat wordt uitvoerig besproken. Ook hoe je niet-biologische groenten (die een stuk goedkoper zijn) goed kunt reinigen. Een ander hoofdstuk geeft in een overzichtelijk tabel welke groenten bij welk seizoen horen en bijgevolg goedkoper en lekkerder zijn, en beter voor het milieu. 

Waar ik maar niet genoeg van krijg, zijn de zomerse taco's met jackfruit en mangosalsa. Daar kom je zelfs in de winter in een zomerse stemming van.



Origineel en superhandig zijn de onderverdelingen in kooktijd. Recepten voor minder dan 20 minuten, oplopend tot minder dan 60 minuten. En je krijgt er ook nog eens weekmenu's bij. Dus geen excuses meer dat vegan eten te duur zou zijn of dat je er een langere kookduur voor nodig hebt. Niet met de recepten uit dit boek!

De granolacups met yoghurt en vers fruit: een recept dat in de hemel met open armen ontvangen zou worden. 


Of de 'Groene smoothiebowl met zomers fruit': daar word je pas vrolijk van!



Enorme aanrader voor wie weinig tijd heeft, een beperkt budget heeft of gewoon eenvoudige vegan recepten zoekt.

Nederlands 

Hardcover 

9789043923880 

Druk: 1 augustus 2022 

176 pagina's

24,99 euro

Kosmos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten