zondag 19 september 2021

Recensie: Perfecte stilte - Helen FieldsIn Perfecte stilte van Helen Fields, deel 4 van de D.I. Callanach-serie, maakt een nieuwe seriemoordenaar poppen uit de huid van zijn jonge slachtoffers. Voor de fans van M.J. Arlidge en Mo Hayder.

Perfecte stilte van Helen Fields is het vierde deel van de veelbesproken Schotse thrillerserie D.I. Callanach. Over inspecteurs Ava Turner en Luc Callanach. Voor de fans van M.J. Arlidge, Mo Hayder en Samuel Bjørk.

Het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden aan de rand van Edinburgh. Wanneer de patholoog-anatoom het lijk onderzoekt, doet deze een schokkende ontdekking: uit de huid is een silhouet van een pop gesneden. Ava Turner en Luc Callanach lijken op een dood spoor te zitten totdat er een pop in een kinderwagen wordt gevonden, van huid gemaakt, naast een achtergelaten baby. Luc en Ava realiseren zich dat de moordenaar een afschuwelijk spel speelt wanneer ze weer een vermoorde jonge vrouw aantreffen. Ieder moment kan hij opnieuw toeslaan. Kunnen Luc en Ava hem stoppen voordat hij nog een slachtoffer maakt?

Ik ben gek op de serie met Callanach en Ava in de hoofdrollen. Het zijn geweldig leuke personages om in hun politiewerk te volgen en ook in hun privéleven (hoewel ze te hard werken om daarnaast nog veel sociaal leven over te houden). 

Daarnaast is de auteur ontzettend goed in het neerzetten van een originele seriemoordenaar, een ijzersterk plot en voldoende spanning om het boek in één ruk te willen uitlezen. Geloof me, hoe de seriemoordenaar zijn slachtoffers vermoord en wat er daarna nog gebeurt: duisterder en enger kan het bijna niet meer worden.

Wat ik ook zo leuk vind, is dat je achtergrondinformatie krijgt; over de slachtoffers en de moordenaar. Dat zorgt ervoor dat het allemaal echter en intenser overkomt. 

Helen Fields heeft er een fan bij en ik kan niet wachten om meer over dit duo te lezen.

Vijf op vijf sterren!

ISBN: 9789026355752

Pagina's: 444

Prijs: 16,99 euro

Uitgeverij: Ambo | Anthos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten