vrijdag 17 september 2021

Billy Summers - Stephen KingEen verhaal over liefde, geluk, het lot en een complexe held die nog één laatste kans op verlossing krijgt

Billy Summers is een huurmoordenaar, de beste die er is. Hij stelt wel een voorwaarde: Billy neemt een klus alleen aan als het doelwit echt een slechterik is. En nu wil Billy ermee stoppen. Maar eerst is er nog één laatste opdracht. Als een van de beste sluipschutters ter wereld en een onderscheiden oorlogsveteraan uit Irak is hij een houdini als het aankomt op verdwijnen nadat een klus is -geklaard. Dus wat kan er misgaan?

Wat dacht je van… alles?


Stephen King is echt een meesterverteller. Normaal zou ik een boek met zo'n verhaal niet gauw oppikken, omdat oorlogsverhalen mijn ding niet zijn. Maar omdat het een King boek is en ik alles van hem lees, deed ik het toch.

Gelukkig maar, want het is weer een steengoed verhaal met een hoofdpersonage dat ieders hart zal winnen, zelfs al is hij een huurmoordenaar. Want dat is Kings specialiteit; personages die niet echter kunnen overkomen, die zo uitgewerkt zijn dat je twijfelt of ze toch niet echt bestaan. Zo ook met Billy Summers, maar eveneens met de andere personages. 

Er gebeurt veel in het boek; het gaat lang niet alleen over de huurmoord die Billy moet plegen. Billy leert ook iemand kennen en die twee samen zijn magisch. 

Het gaat ook over het verleden van Billy, niet enkel zijn verleden als soldaat, maar ook zijn opgroeien. Verwacht je aan een superspannend verhaal, want wanneer Billy bedot wordt en hij achter de bedriegers aan gaat, zit je echt op het puntje van je stoel. Want waarom werd hij bedrogen? Wie zit er achter het bedrog?

Een boek vol verrassingen, emoties en spanning.

Weeral een toppertje van formaat!


ISBN: 9789022593806

Pagina's: 512

Prijs: 24,99

Uitgeverij: Boekerij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten