vrijdag 30 juli 2021

Review: Wat je ons hebt afgenomen – Steve Frech

 


Jacob Reese geniet van zijn rustige leven in het pittoreske dorpje The Hollows, in Vermont. Hij runt een koffietentje en heeft de vervallen cottage die bij zijn huis hoort omgebouwd tot een vakantiehuisje, dat hij nu online verhuurt. Maar de rust wordt verstoord wanneer zijn volgende gast een vrouw is die griezelig veel op zijn ex-vriendin Laura lijkt, en die een onheilspellend bericht achterlaat in het gastenboek.

Nu ziet hij ineens overal dingen die hem aan Laura doen denken: hij vindt haar muziekdoos en een geschenk dat hij haar jaren geleden gaf in het bos achter zijn huis en denkt haar zelfs een keer op straat te zien.

Maar het kan Laura helemaal niet zijn. Want Laura is dood.

Er is maar één verklaring mogelijk: iemand weet wat er gebeurde op de avond dat Laura stierf en is uit op wraak…

Wat een spannend verhaal!

Allereerst: hoe de auteur het dorpje The Hollows schetst; ik wil er meteen gaan wonen. Jacob Reese wordt heel levendig neergezet, temeer omdat het in de ik-vorm werd geschreven. Hij heeft zijn fouten, vooral degene die hij in het verleden heeft gemaakt, maar probeert het op alle manieren goed te maken.

En ik was meteen verliefd op zijn hond Murphy! Vaak moest ik grinniken om zijn capriolen en hoe die door de auteur worden omschreven.

Maar dan begint de ellende. Er gebeuren allerlei dingen die Jacobs rustige leventje op zijn kop zetten, en knarsetandend las ik verder, want ik vond het vreselijk wat er allemaal gebeurde.

Jacob begint op onderzoek uit te gaan naar diegene die zijn leven verziekt en komt beetje per beetje meer te weten. Het is ontzettend boeiend hem op dat onderzoekspad te volgen.

De ontknoping is erg goed gevonden en was een complete verrassing.

Knap debuut en ik zal voortaan de auteur op de voet volgen. Benieuwd waarmee hij me als lezer nog zal kunnen verrassen.

4 op 5 sterren.

 

ISBN: 9789021429304

 

Uitgeverij: Volt

Pagina’s: 284

 

Prijs: 18,99€

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten