donderdag 29 juli 2021

Review: De verdwijning – Catherine SteadmanActrice Mia Eliot is vanuit Londen naar LA gekomen om auditie te doen – haar kans om definitief door te breken. Ze voelt zich een buitenbeentje in de stad vol beroemde filmsterren en meedogenloze competitie, tot ze Emily ontmoet. Ook zij is actrice, maar ze is vriendelijk en oprecht en Mia kan het onmiddellijk goed met haar vinden. Maar dan verdwijnt Emily plotseling en Mia blijkt de laatste persoon te zijn die haar heeft gezien. Er duikt een vrouw op die beweert dat ze Emily is, maar Mia weet meteen dat dit niet waar is. Waarom doet iemand zich als Emily voor? Mia heeft een herinnering aan iemand die ze maar één keer heeft gezien en het verstikkende gevoel dat er iets heel, heel erg mis is. De politie gelooft niet dat de echte Emily vermist is, dus gaat Mia zelf op zoek naar antwoorden. Ze begint een eenzame en wanhopige zoektocht in een vreemde stad, waar niemand haar gelooft en zijzelf niet meer weet wie ze kan vertrouwen…

Ik heb geweldig van dit boek genoten. Natuurlijk, Steadman is zelf actrice en kent het wereldje heel erg goed, en dat is zeker te merken.

Behalve dat het spannend is, leer je dus ook bij hoe het eraan toegaat in de wereld van audities en vooral dan in Hollywood.

Mia is een leuk personage om te volgen, soms herhaalt ze zich een beetje te veel, maar dat stoorde het leesritme niet.

Het verhaal zit vol twisten en komt geloofwaardig over.

Een boek dat boeit tot de laatste pagina.

En zeker een aanrader.

4 op 5 sterren.

 

ISBN: 9789401615129

 

Uitgeverij: Xander

Pagina’s: 348

 

Prijs: 20,99€

Geen opmerkingen:

Een reactie posten