woensdag 16 december 2020

Review: Bethany en het Beest – Jack Meggitt-PhillipsDe 511-jarige Peregrinus Pincet heeft een verrukkelijk leven. Hij heeft geld als water, een prachtig huis vol mooie spullen en een drankje waardoor hij eeuwig jong en knap blijft. Het enige wat hij hiervoor zo nu en dan moet doen is het beest dat bij hem op zolder woont precies datgene te eten geven wat het wil.

Maar wanneer het monster besluit dat het een kind wil eten, beseft Peregrinus dat alles gruwelijk uit de hand loopt. Wanhopig gaat hij op zoek naar het verschrikkelijkste kind dat hij kan vinden. Bethany lijkt de ideale kandidaat, maar die geeft zich niet zomaar gewonnen!

Een heerlijk hartverwarmend en tegelijkertijd eng verhaal.

Bethany is aanvankelijk een echte lastpost en pestkop; ze doet er alles aan om het leven van iedereen om haar heen zo zuur mogelijk te maken, ook dat van Peregrinus die haar adopteert om haar aan het beest te voeren. Maar gaandeweg krijgen ze toch een band, en Peregrinus kan haar niet meer aan het beest opofferen. Intussen is het beest erg hongerig geworden. Zit hij werkelijk vast of kan hij achter hen aan komen?

Prachtige, beeldende illustraties die perfect bij de lugubere sfeer van het verhaal passen.

Het verhaal leest zo ontzettend vlot en zelfs ik, als volwassene, genoot er volop van. Ik had nergens het idee dat ik een kinderboek aan het lezen was. De karakters Peregrinus en Bethany waren zo levendig en leuk dat ik ze eigenlijk wel wilde ontmoeten. Bethany is een stoere, slimme meid. In het begin kan je haar niet uitstaan, maar gaandeweg sluit je haar in je hart.

Dit verhaal zou zich uitstekend lenen voor een tekenfilm of film, in de stijl van Roald Dahl.

Een aanrader voor de jongsten (en de ouderen) die graag griezelen en gewoon een leuk verhaal willen lezen.

Vijf op vijf sterren!

 

ISBN: 9789045125183

 

Uitgeverij: Em. Querido’s

Hardcover

Illustraties: Isabelle Follath

Pagina’s: 248

 

Prijs: 16,99 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten