vrijdag 26 juli 2019

Review: Stillhouse Lake – Rachel CaineGina is een introverte huisvrouw met een gelukkig huwelijk en twee leuke kinderen. Maar dan wordt door een auto-ongeluk het geheime leven van haar man als seriemoordenaar onthuld. Gina's voormalige leven is voorbij, ze begint opnieuw, neemt een nieuwe naam aan, Gwen Proctor, die zich ontpopt als een moeder die door het vuur gaat voor haar kinderen.

Nu haar ex in de gevangenis zit, heeft de nieuwe Gwen een toevluchtsoord gevonden in een huis in het afgelegen Stillhouse Lake. Toch blijft ze doelwit van stalkers en internettrollen die denken dat ze iets te maken heeft met de misdaden van haar man. Voorlopig blijft ze erop vertrouwen dat haar kinderen eindelijk rustig kunnen opgroeien.

Maar net als ze zich op haar gemak begint te voelen met haar nieuwe identiteit, wordt er een lichaam gevonden in het meer – en komen er dreigende brieven van een maar al te bekend adres. Gwen moet voorkomen dat ze wordt ontdekt – of toekijken hoe haar kinderen het slachtoffer worden van een moordenaar die haar wil kwellen. Eén ding is zeker: ze heeft geleerd hoe ze het kwaad moet bestrijden. En ze zal nooit stoppen.
Dit boek sleept je helemaal mee in het leven van Gwen. Doordat het in de ik-vorm geschreven is ben je nauw betrokken bij haar beslissingen, gedachten en gevoelens.

Gwens leven en dat van haar twee kinderen is allesbehalve makkelijk. Ze kampen met de nasleep van hun verleden; het feit dat Gwens man een seriemoordenaar is. Dat drukt niet alleen psychisch zwaar op hen, maar ze krijgen dan ook nog eens te maken met trollen; mensen die hen online bedreigen en vinden dat ze dood moeten. Ze kunnen niet geloven dat Gwen onschuldig is en niet op de hoogte was van de daden van haar man. Ik walgde van hoe wreed mensen voor elkaar kunnen zijn; hoe ze in de anonimiteit van het internetgebeuren zo'n verschrikkelijke dingen kunnen posten en denken.

Maar daardoor is het gezin al een paar keer verhuisd en vertrouwen ze niemand. Je leeft echt met hen mee; de moeilijkheden waar de kinderen mee te maken krijgen door het gruwelijke wat ze meegemaakt hebben, de eenzaamheid en het continu in vrees leven omdat velen hen willen vermoorden en erger.

Ze voelen zich even een beetje veilig in het huis aan het meer, totdat blijkt dat Gwens man, die gevangen zit, toch weet waar ze woont. Daarbovenop worden er twee lijken in het meer gevonden. De lijken zijn precies zo gedumpt als de slachtoffers van haar man.

Dit is een superspannende thriller die er de vaart goed in houdt. Toch zijn er hier en daar rustpuntjes, beschrijvingen van alledaagse gebeurtenissen. Dat is fijn, want het maakt het levensechter en je ziet daardoor alles voor je ogen afspelen, als in een film.

Ik vind deze thriller het perfecte evenwicht behouden tussen zenuwslopend boeiend en psychologische karakterweergave. De personages zijn goed neergezet met de nodige diepgang en tot op het einde blijf je je afvragen wie wat op zijn kerfstok heeft.

Ik vond het einde verrassend, ik zag het niet aankomen.

Een scherpe, intelligente thriller die je in een ruk zal verslinden. Zeker weten.

Rachel Caine


ISBN: 9789045218441

Uitgeverij: Karakter Uitgevers

Pagina’s: 343

Prijs: 15


Geen opmerkingen:

Een reactie posten