woensdag 9 januari 2019

Review: Verleden tijd – Lee ChildIn Verleden tijd, de 23ste Jack Reacher-thriller van Lee Child, gaat Jack Racher op een avontuurlijke zoektocht naar zijn verleden.

Jack Reacher, de eeuwige zwerver, bevindt zich toevallig in een kleine stad in New Hampshire en herinnert zich dat zijn vader daarvandaan komt. Maar als hij op zoek gaat naar diens vroegere huis, blijkt er helemaal nooit een Reacher in New Hampshire te hebben gewoond. Familiegeheimen komen terug en achtervolgen Jack Reacher in deze opwindende thriller – zijn persoonlijkste avontuur tot nu toe.
Review door Tony

Reacher is op zoek naar de geschiedenis van zijn vader, in zijn geboortedorp, en ontdekt andere dingen dan hij naar op zoek was.
Het leek dat in het laatste deel over Jack Reacher de auteur een nieuwe stijl of invalshoek heeft gevonden. Het verhaal was een beetje voorspelbaar, dat gebeurt soms, en het plot wat magertjes en met veel clichés.

Maar hij heeft deze keer meerdere personages een deel van de hoofdrol laten uitmaken, hoewel jammer dat je niet wat meer meekrijgt van de diverse personages die opgevoerd worden. 

Jack Reacher zelf wordt niet verder uitgediept, maar dat zat er ook niet echt in.

Het plot is toch goed, hoewel voorspelbaar, want de auteur wist er nog enkele kleine verrassingen in te steken. Toch vond ik de auteur deze keer wat luier met zijn plot, maar dat maakt het verhaal er niet minder goed door en het was evenveel leesplezier als bij de vorige boeken.

De kwaliteit blijft hoogstaand door de stabiliteit van de verhaallijn en de verschillende wendingen die het neemt.

In het genre blijft Lee Child een van mijn favoriete auteurs en als je een fan bent van Reacher, dan zit je met dit boek zeker ook weer goed.

Lee Child


ISBN: 9789024577194

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Pagina’s: 389

Prijs: 20,99
Geen opmerkingen:

Een reactie posten