zaterdag 27 april 2024

Review: Onmogelijke wezens - Katherine Rundell



Eerste deel van Katherine Rundells magische serie brult en bruist als nooit tevoren

In Onmogelijke wezens neemt de veelbekroonde Katherine Rundell in een sprankelende vertelstijl de lezer mee naar een wilde schitterende plek waar alle mythische wezens nog leven. Het is de laatste magische plek die nog bestaat, ver van het oog van de gewone wereld… Christopher brengt de vakantie door bij zijn opa, die op het verre Schotse platteland woont. Saaier kan haast niet, totdat hij oog in oog staat met wezens die hij alleen uit verhalen kent. Het blijkt dat zijn opa hoeder is van de Archipel, een eilandgroep waar mythische wezens leven, ver van het oog van de gewone wereld. Al duizenden jaren beschermt een magische barrière de Archipel, maar sinds kort zijn er gaten in ontstaan. Mal, een meisje met een vliegende cape en een babygriffioen, reist via zo’n gat naar Christophers wereld terwijl een mysterieuze man haar probeert te vermoorden. Op zoek naar antwoorden beginnen Mal, Christopher en de griffioen aan een gevaarlijke tocht door het woeste landschap van de Archipel. Onderweg doen ze een verschrikkelijke ontdekking en staan ze voor de moeilijkste beslissing in hun leven. 

Wat een heerlijk verhaal! Het komt een beetje langzaam op gang, maar dan ineens grijpt het je beet en kun je niet meer stoppen met lezen.

Mal en Christopher, de hoofdpersonages, zijn fantastische kinderen, of jongvolwassenen, met veel moed, vindingrijkheid en mededogen. Maar ook de andere personages zijn zo leuk om te volgen, de barse scheepskapitein, de kleine draak, en onmetelijk veel anderen die ik allemaal in mijn hart heb gesloten.

De auteur heeft een levensechte, fantasierijke wereld neergezet, met zowel wonderen als gevaren. Het was zo spannend om de groep avonturiers op hun queeste te volgen. En ook soms grappig; humor en verdriet worden met elkaar afgewisseld in dit bijzondere verhaal.

Ik dacht dat het slechts bij één deel zou blijven, maar tot mijn verrukking las ik dat dit slechts het eerste deel is. Hoera, er volgen er dus nog!

Nederlands 

Hardcover 

9789021044934 

20 maart 2024 

336 pagina's

Luitingh-Sijthoff

19,99 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten