zondag 8 augustus 2021

Review: Het sanatorium – Sarah Pearse

 


In Het sanatorium van Sarah Pearse heeft rechercheur Elin een slecht voorgevoel over het hotel waar het verlovingsfeest van haar broer gehouden wordt. Als ze insneeuwen, wordt haar gevoel bevestigd…

Het sanatorium van Sarah Pearse is een ijskoude atmosferische thriller en The New York Times-bestseller voor de fans van Ruth Ware.

Een imposant hotel, geïsoleerd gelegen midden in de Alpen. Het is de laatste plek waar rechercheur Elin wil zijn. Ze heeft echter verlof opgenomen van haar werk, en aangezien ze haar broer Isaac al een tijd niet heeft gezien, kan ze geen goede reden bedenken om nee te zeggen wanneer ze de uitnodiging krijgt om zijn verloving daar te vieren.

Het hotel is prachtig, maar zodra Elin over de drempel stapt bekruipt haar een vreemd gevoel. Ze kan het idee dat er iets mis is niet van zich afschudden, en haar overtuiging wordt groter wanneer ze hoort dat het hotel voor de verbouwing een vervallen sanatorium was.

Wanneer Isaacs verloofde de volgende ochtend spoorloos verdwenen lijkt, wordt Elin echt ongerust. Een sneeuwstorm heeft het hotel afgesloten van de buitenwereld en de hotelgasten beginnen langzaam in paniek te raken. Niemand heeft door dat er nóg een vrouw is verdwenen: de enige die hen had kunnen waarschuwen voor het gevaar waarin zij zich bevinden…

 

Een zenuwslopend verhaal, een prachtig debuut van een schrijfster die ik in de toekomst zeker nog zal volgen.

Er zijn verschillende verhaallijnen gaande. Wat is er in het verleden met Elin gebeurd waardoor ze op tijdelijk verlof is gezet van haar politiewerk?

Wat is er gebeurd in haar familie, temeer tussen haar broers?

Wat is er gebeurd in het hotel dat vroeger een sanatorium was?

We volgen dus niet alleen Elin in haar speurtocht wie de vrouwen op een gruwelijke wijze heeft vermoord. We leren het hoofdpersonage heel goed kennen, er wordt diep ingegaan op haar persoonlijkheid, haar verleden en haar relatie.

Ik vond het evenwicht tussen prachtige omschrijvingen van het sneeuwlandschap en de sneeuwstormen, de psychologische karakterschetsen en de spanning van wie de dader heel sterk. Precies genoeg van alles.

Je merkt ook dat de auteur uitstekend is in taalgebruik, formuleringen, diversiteit in hoe de gebeurtenissen te omschrijven.

De spanningsboog is hoog en meerdere keren word je op het verkeerde been gezet, bijna tot op het einde.

Als ik het einde goed doorgrond heb, dan volgen er nog verhalen met rechercheur Elin in de hoofdrol en dat kan ik alleen maar toejuichen.

5 op 5 sterren!

 

ISBN: 9789026350917

 

Uitgeverij: Ambo|Anthos

Pagina’s: 445

 

Prijs: 16,99€

Geen opmerkingen:

Een reactie posten