woensdag 13 mei 2020

Review: De klassieke beschaving – John Haywood'De klassieke beschaving' is een voortreffelijk overzichtswerk, waarin auteur John Haywood laat zien waarom de invloed van de klassieke beschavingen nog altijd doorwerkt. De kunstwerken, architectuur en literatuur spreken ons na duizenden jaren nog steeds aan. Kenmerkend voor deze samenlevingen zijn de vernieuwingen op het gebied van geloof, cultuur, technologie en kunst. De auteur brengt aan de hand van tal van afbeeldingen, kaarten, tijdsbalken en eigenzinnige theses de zes klassieke beschavingen in beeld: Sumerië, Egypte, Mycene, Perzië, Griekenland en Rome.
Review door Tony

De zes grote antieke culturen passeren de revue: de paleiscultuur van Sumerië met de ontwikkeling van het schrift, het Egypte van de farao's, de Minoïsche en Myceense cultuur en de Trojaanse oorlog, het Perzische rijk tot en met de verovering door Alexander de Grote, het klassieke Griekenland en de Romeinse republiek tot keizer Augustus.

De auteur gaat niet diep in op de onderwerpen, maar dat neemt niet weg dat het een mooi overzicht geeft van enkele belangrijke punten uit iedere cultuur. Overvloedige afbeeldingen en foto’s maakt alles aantrekkelijker.

Aangezien er globaal over de onderwerpen wordt geschreven, is dit boek eerder voor beginners dan voor kenners. Dit geschiedenisboek is echt wel voor liefhebbers, want hoewel goed geschreven, blijft het een droge weergave.

3 op 5 sterren.ISBN: 9789401916523

Uitgeverij: Omniboek

Pagina’s: 254

Prijs: 20

Geen opmerkingen:

Een reactie posten