zaterdag 22 februari 2020

Review: De wensmuur – Mia SheridanBalletdanseres Clara verhuist in "De wensmuur' van Mia Sheridan naar New Orleans omdat ze toe is aan verandering, maar vooral omdat ze eenzaam is. Daar hoort ze over twee geliefden die ooit leefden op de Windisle-plantage. Het verhaal krijgt haar in zijn greep en ze wil er meer van weten. Op de plantage heeft de verminkte Jonah zich uit schaamte opgesloten achter een muur waar mensen wensen brengen. Zonder elkaar ooit te hebben gezien ontstaat er een band tussen Clara en Jonah. Mia Sheridan schreef met "De wensmuur' een modern, mysterieus sprookje dat doet denken aan Belle en het Beest.
Een mooie, beeldende roman waar je helemaal in op kan gaan. Het sprookje Belle en het Beest, maar dan in een vernieuwd modern jasje gestoken.

De hoofdpersonages sluit je meteen in het hart. De gekwelde Jonah vol met schuldgevoelens en Clara, met haar groot, warm hart.

Jonah was ooit een succesvolle, harteloze advocaat. Door een tragedie sluit hij zich af van de buitenwereld. Hij heeft het huis op de Windisle-plantage al 8 jaar niet meer verlaten. Hoewel ik ook wel een beetje kwaad op Jonah was. Want hij wilde als advocaat iemand verdedigen die toch echt wel het kwaad zelf was, alleen maar omdat hij daardoor omhoog kon klimmen in de advocatenfirma.

Clara heeft een beurs voor een prestigieuze balletschool in New Orleans gekregen. Daardoor moet ze haar thuis verlaten en erger: haar vader die dementeert achterlaten. 
Bieden voelen zich eenzaam tot ze elkaar ontmoeten, maar daarbij elkaar niet te zien krijgen, want er staat letterlijk een muur tussen hen in.

Tussen de romantische hoofdstukken van Clara en Jonah in, lezen we ook over de plantage in de 19de eeuw. Wat zich daar toen heeft afgespeeld en de bron heeft gevormd voor de legende over twee geliefden.

De eerste helft moest ik even doorkomen, maar daarna nam het verhaal een mooie bocht en werd het goed. Een verhaal over onrecht en leugens, vriendschap en liefde, en boetedoening.

Met momenten hartverwarmend en met momenten hartverscheurend.

Voor de romantische zielen onder ons, is dit een ideaal boek.ISBN: 9789020536256Uitgeverij: Zomer en Keuning

Pagina’s: 413

Prijs: 18
Geen opmerkingen:

Een reactie posten