dinsdag 18 juni 2019

Review: De fluisterman – Alex NorthAls de deur halfopen staat, hoor je het gefluister vroeg of laat.

De Fluisterman van Alex North is de thrillersensatie van 2019!

Nog kapot van de dood van zijn vrouw besluit Tom Kennedy met zijn zoon Jake te verhuizen naar het kleine stadje Featherbank om een nieuwe start te maken. Maar Featherbank heeft een duister verleden. Twintig jaar geleden ontvoerde en vermoordde een seriemoordenaar vijf jongens. Tot hij uiteindelijk werd gepakt vreesde iedereen de Fluisterman.

Dat was al heel lang geleden, en een oud misdrijf hoeft natuurlijk niet van invloed te zijn op het leven van Tom en Jake. Maar dan verdwijnt er weer een jongen en begint Jake zich vreemd te gedragen. Hij zegt dat hij gefluister hoort bij zijn raam. De Fluisterman van Alex North is een unieke leeservaring die je nog lang zal bijblijven.
Dat was weer eens een heerlijke thriller met veel spanning en originele elementen.

Alles aan het verhaal klopt. De personages komen levensecht over met hun kwellingen en zorgen. Tom die zich, na de dood van zijn vrouw, als vader vindt falen. Pete, de rechercheur, die na 20 jaar nog steeds op zoek is naar een vermist kind en met een alcoholprobleem worstelt. Het jongetje Jake met zijn ingebeelde vriendjes (zijn ze dat wel?), dat zijn moeder mist en aansluiting zoekt bij zijn vader.

De hoofdstukken met Tom in de hoofdrol worden uit de ik-persoon verteld. Ik vond het heel goed gevonden dat die stukken zo weergegeven werden, en de andere hoofdstukken, over Jake, de moordenaar en Pete, uit de derde persoon werden geschreven. Op een of andere manier geeft dit meer diepgang aan het verhaal en maakt het alles des te spannender. Het draagt bij tot het reeds geniaal opgebouwd plot.

Er zitten mysterieuze elementen verweven in het verhaal, en deze zorgen ervoor dat je je continu afvraagt: is het bovennatuurlijk of niet. Tot op het einde kun je daar geen antwoord op geven. Ik vond ze intelligent gevonden van de auteur; het voegde een extra dimensie aan het verhaal.

Een boeiende, intelligente thriller met intrigerende personages en een vreselijke moordenaar.

Een boek dat ik mijn vrienden zeker zou aanraden!ISBN: 9789026346095 

Uitgeverij: Ambo|Anthos

Pagina’s: 409

Prijs: 20
Geen opmerkingen:

Een reactie posten