Ontdek hoe lekker de Koreaanse keuken is! Met Basisboek
Korea maak je zelf de lekkerste Koreaanse recepten.
De Koreaanse keuken ken je misschien uit restaurants of van verre reizen, maar wist je dat je het ook heel makkelijk zelf kunt maken? Met de recepten uit Basisboek Korea haal je de meest heerlijke Koreaanse recepten in huis. Wat dacht je bijvoorbeeld van bibimbap of kimchi?
De Koreaanse recepten in Basisboek Korea zijn toegankelijk, de ingrediënten makkelijk te verkrijgen en je hoeft er niet uren voor in de keuken te staan. In het kookboek Basisboek Korea vind je traditionele recepten met een moderne twist. Ontdek nu zelf hoe lekker de Koreaanse keuken is met Basisboek Korea!
De Koreaanse keuken ken je misschien uit restaurants of van verre reizen, maar wist je dat je het ook heel makkelijk zelf kunt maken? Met de recepten uit Basisboek Korea haal je de meest heerlijke Koreaanse recepten in huis. Wat dacht je bijvoorbeeld van bibimbap of kimchi?
De Koreaanse recepten in Basisboek Korea zijn toegankelijk, de ingrediënten makkelijk te verkrijgen en je hoeft er niet uren voor in de keuken te staan. In het kookboek Basisboek Korea vind je traditionele recepten met een moderne twist. Ontdek nu zelf hoe lekker de Koreaanse keuken is met Basisboek Korea!
Na Thailand en India volgt er weer een toppertje in de
basisboekenserie van uitgeverij Brecht, namelijk 'Korea'. Gemakkelijke,
traditionele gerechten die je versteld doen staan!
Ook de indeling hebben ze net zoals bij de vorige edities
behouden, en waarom ook niet; als je een goede formule hebt gevonden moet je
het houden.
Dus we hebben een inleiding van de auteur waarin het belang
van het sociale gebeuren aan de Koreaanse eettafel uiteengezet wordt, wat
verhelderend is en je een beetje inzicht geeft in de Koreaanse eettradities.
Dan krijg je tips wat je zeker moet bezoeken of doen wanneer je in Korea bent.
Welke verse ingrediënten en vloeistoffen veelal gebruikt worden in de Koreaanse
keuken volgt, met als supertip wat je het beste in je voorraadkast hebt staan
vooraleer aan de slag te gaan.
En dan begint de lekkerbekken reis doorheen Korea met o.a.
soepen en stoofschotels, noedels en rijstgerechten, desserts etc. Wat bijzonder
is, is het hoofdstuk over 'Kimchi'. Kimchi is een gefermenteerd, pittig gerecht
dat je op vele manieren en in vele vormen kan gereedmaken. Bijvoorbeeld heel
erg lekker: de kimchi van gevulde komkommer.
Ook vegetariërs zoals mijzelf kunnen met dit kookboek hun
hartje ophalen en hun smakenpallet verrassend aanvullen. De 'spicy gesmoorde
tofu' vind ik een superaanrader. Als dessert kan ik de pannenkoekjes met bruine
bastaardsuiker aanbevelen: simpel lekker.
Er zijn gewoonweg te veel gerechten die je het water in de
mond brengen, dus ik zou zeggen: ga vlug het kookboek halen en verras je gasten
op oudejaarsavond met een culinaire Oosterse reis.
ISBN: 9789023015512
Uitgeverij: Becht |Gottmer uitgevers groep
Prijs: 29,99 euro
Geen opmerkingen:
Een reactie posten