donderdag 26 september 2019

Review: Dichtregels voor de doden – Preston & ChildDichtregels voor de doden van Preston & Child is het achttiende deel in de Pendergast-serie.

Na een machtswissel binnen de top van de FBI in New York, wordt A. X. L. Pendergast geconfronteerd met een onmogelijk voorwaarde om zijn baan te kunnen behouden: de fameuze einzelgänger moet gaan samenwerken met een partner.

Pendergast en zijn nieuwe collega, junior agent Coldmoon, worden aangesteld om een reeks moorden in Miami Beach te onderzoeken. Een bloeddorstige psychopaat snijdt het hart van zijn slachtoffers uit, om het vervolgens met een cryptische, handgeschreven boodschap achter te laten op lokale grafstenen. Er is totaal geen relatie te vinden tussen de graven, op één bizar detail na: elk graf behoort toe aan een vrouw die zelfmoord heeft gepleegd.

Maar dat is al snel het laatste waar Pendergast zich zorgen over maakt. Want hoe dieper hij graaft, hoe meer hij erachter komt dat de gewelddadige moorden nog maar het topje van de ijsberg zijn. Het lijkt alles weg te hebben van een samenzwering die misschien wel decennia teruggaat.
Ik blijf hopen op een verfilming met Pendergast in de hoofdrol, of nog liever: een serie die alle boeken behandelt.

Het verhaal vond ik weer fantastisch leuk en spannend om te lezen. Dat komt vooral door het personage Pendergast. Hij is op zijn minst een zonderling figuur te noemen, en ik vind hem zalig. Zijn manier van doen, zijn eigenaardigheden en hoe hij anderen op een aparte, beleefde manier op hun nummer zet. Deze keer krijgt hij noodgedwongen de hulp van een andere FBI agent om de zaak op te lossen. Coldmoon vond ik bijna even intrigerend als Pendergast. Hoewel Pendergast er in het begin niks van moet hebben, een collega die hij op sleeptouw moet nemen, leert hij Coldmoon toch op prijs te stellen en blijken ze een prima duo te zijn. Maar niet alleen Pendergast zorgt voor leesvermaak, ook het plot is weer bijzonder goed in elkaar gezet. De seriemoordenaar die ze te pakken moeten krijgen gaat vreemd te werk. De auteurs hebben er een originele seriemoordenaar mee gecreëerd die op meer dan één vlak uitsteekt boven de meesten, al is het alleen al zijn motieven waarom hij moordt. Vooral het einde, dat had ik weer niet zien aankomen.

Opnieuw een vlot geschreven, boeiende en uitstekende thriller met Pendergast in de hoofdrol!ISBN: 9789024585632

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

318 pagina’s

Prijs: 20,99
Geen opmerkingen:

Een reactie posten