vrijdag 16 februari 2018

Review: Vespasianus VIII | Heilig vuur van Rome | Robert Fabbri


Rome, 63 na Christus. De onvoorspelbare keizer Nero benoemt Vespasianus tot gouverneur van Afrika en geeft hem de opdracht naar het afgelegen koninkrijkje Garama af te reizen. Hij moet de honderden Romeinse burgers die daar als slaaf worden gehouden zien te bevrijden. Vespasianus hoopt de klu snel te klaren en als held naar Rome terug te keren om zo bij Nero in de gunst te komen.
Hij heeft de Romeinse burgers nog maar net vrij gekregen of de andere slaven in Garama komen in opstand en in het kleine woestijnrijk breekt een bloederige strijd uit. Vespasianus moet de stad ontvluchten en begint met tweehonderd Romeinse burgers aan een lange en verraderlijke tocht door de woestijn. Intussen lijdt Rome onder de uitspattingen van Nero. De situatie verslechtert met de dag en de bovenlaag van Rome vreest voor zijn leven. Kan iemand de keizer stoppen voor hij Rome in de afgrond stort?


Dit is het achtste deel en ik weet niet goed wat ik er nog aan toe kan voegen, behalve dat Fabbri de kwaliteit van ieder deel even hoog weet te houden.
Dit is dus wederom een ijzersterke thriller over het oude Rome en je kan wel stellen dat alle acht delen samen een uitmuntende heldenromanreeks vormen. Een van de bovenste plank!
Fabbri weet de tijd van Nero in Rome geloofwaardig en overtuigend neer te zetten. De complotten, de intriges, de vreselijke persoon die Nero was. Erg boeiend verteld, en daardoor zou je bijna geloven dat het een non-fictie werk is.
Fabbri is zelfs zo’n sterke verteller dat je gerust met elk deel uit de reeks kunt beginnen en je zult meteen kunnen volgen. Hij herhaalt dus wel een beetje uit de vorige delen, maar in die mate dat het net voldoende is en zeker niet vervelend.
Actie, spanning, krachtig neergezette personages en dat in een semi fictief geschiedenisjasje.
Aanrader!
Robert Fabbri

ISBN: 9789045215365
Uitgeverij: Karakter Uitgevers
Pagina’s: 348
Prijs: 17,99 €


Geen opmerkingen:

Een reactie posten