zondag 31 mei 2015

Review: Het enige echte Alice in Wonderland kleurboek



150 jaar na het verschijnen van Alice in Wonderland, het wereldberoemde moderne sprookje van Lewis Carroll, is de magie nog altijd niet uitgewerkt. Het verhaal over Alice en haar tocht door Wonderland blijft kinderen en hun ouders fascineren. Ter ere van het 150-jarig bestaan van het boek verschijnt bij BBNC 'Het enige echte Alice in Wonderland kleurboek', vol magische, betoverende platen van Alice en de vele merkwaardige figuren die ze tegenkomt, zoals de Cheshire Cat, de Maartse Haas en de wrede Hartenkoningin.



Als groot fan van de boeken van Lewis Carroll (de naam van mijn blog zegt al genoeg) en in het bijzonder 'Alice in Wonderland', moest ik dit kleurboek natuurlijk hebben. Het schijnt nu ook in te zijn om kleurboeken te hebben en er verschijnen regelmatig kleurboeken voor volwassenen.
Dit kleurboek is echt wel bijzonder, het bestaat uit dik papier en het heeft een magische cover en achterflap. Prachtige, sierlijke illustraties waar heel veel in gebeurt en waar je dus uren aan inkleuren zoet mee bent. Maar zelfs zonder ze in te kleuren zijn ze eindeloos mooi om naar te kijken en zou ik ze zo willen inkaderen. Het zijn niet zomaar lukraak gekozen illustraties; ze volgen namelijk het verhaal van 'Alice in Wonderland', hier en daar voorzien van een korte tekst.
Een uitzonderlijk exemplaar, dit kleurboek, en dat niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen.
Cadeautip!

Auteur: Rachel Cloyne
ISBN: 9789045317908
Uitgeverij: BBNC Jeugd
Prijs: 6.95

Geen opmerkingen:

Een reactie posten