De allerbeste BBQ-recepten voor kip, kalkoen, eend en meer gevogelte van BBQ-koning Jord Althuizen. Hét barbecueboek voor een zinderend lekkere zomer of een winterbarbecue.
Fluffy Korean Chicken Buns, kruidige Peruaanse Pollo of heerlijke Honey BBQ drumsticks: van het kleinste kwarteltje tot aan de big-bigger-biggest Texas Turkey to impress, jouw bird is altijd juicy & delicious met deze winning Smokey Goodness-recepten. Finger lickin’ succes gegarandeerd!
De verstokte slogan dat kip zo veelzijdig is, is een cliché, maar dit barbecueboek bekrachtigt dat cliché vol en vet. Want het is waar: met vuur en vogels zijn de mogelijkheden eindeloos. Neem eens een flinke hap van die vleugel en laat je door de crispy skin met dat vleugje rook en zoutje, pleasen om daarna overweldigd te worden door de sensatie van het sappige, malse, lichtzoetige vlees. Nee, daar kan geen met bier gevoerde, gemasseerde Japanse koe tegenop!
‘Bevrijd je innerlijke pyromaan en ga helemaal los met deze heerlijke recepten!’ – Telegraaf
Geniet van deze eerste uit een komende serie Best of-boeken en ga aan de slag met tal van waanzinnige barbecuerecepten uit onze eerdere bestsellers en veertien kakelverse recepten ter inspiratie voor vurige vernieuwing. Voor de beginnende en gevorderde BBQ’er.
Dit is hét cadeau voor Vaderdag, een verjaardag, Sinterklaas, Kerstmis of gewoon zomaar. Of je nou BBQ’t op je kamado, Big Green Egg, Bastard of Weber, dit kookboek mag niet ontbreken in de collectie.
Hoewel het weer er niet naar is, is dat geen excuus om niet te barbecueën. Toch? Dus is mijn man af en toe aan de slag gegaan, onder een afdakje. Ik kan zelf niet zeggen wat ik van de gerechten vond, aangezien ik geen vlees of gevogelte eet, maar ik heb nauwgezet de reacties van bezoek en manlief bestudeerd.
Ze vonden de Jamaican Jerk Chicken overheerlijk! De marinade, een mengeling van zout, zoet en pittig, was zo lekker dat er zwijgzaam gegeten werd. De Smokified Chicken & Waffles waren een verrassende, maar supergeslaagde combo. Gefrituurde kip met ahornsiroop? Ja, dat kan, en niet alleen in het Zuiderse Amerika, maar ook hier in het koude België. Moet je echt eens geproefd hebben, zoals mijn vrienden zeiden, en voor het eerst in dertig jaar had ik spijt geen vlees te eten.
Naast ontelbaar veel lekkere recepten, met vaak grappige teksten en altijd prachtige foto's, krijgen we een handige indeling met BBQ basics (tips & tricks), gevogelte op stokken, tussen broodjes en groot gevogelte. Keuze genoeg dus. Het zijn niet alleen typische Belgische gerechten, maar geïnspireerd op alle hoeken van de wereld, wat mijn vriendenkring geweldig vond.
De auteur wordt de BBQ-koning van Nederland genoemd, en dat kan ik alleen maar terecht vinden. Een ideaal cadeau voor BBQ liefhebbers!
Nederlands
Hardcover
9789043931465
24 oktober 2023
144 pagina's
Kosmos
16,99 euro
Geen opmerkingen:
Een reactie posten