vrijdag 18 maart 2022

Review: Tuesday Mooney gaat in het zwart - Kate Racculia



Voor iemand die ontzettend goed is in het oplossen van puzzels en raadsels, maakt Tuesday Mooney absoluut geen haast om haar eigen geheimzinnige verleden onder ogen te zien…

Tuesday Mooney is prima tevreden met haar leven: haar tijd besteedt ze liever aan puzzels dan aan mensen. Als de excentrieke miljardair Vincent Pryce overlijdt en Tuesday hoort dat hij zijn geld nalaat aan de eerste persoon die zijn speurtocht tot een goed einde brengt, gaat Tuesday de uitdaging aan. Maar al snel begint Tuesday zich af te vragen of ze deze intrigerende speurtocht wel tot een goed einde zal brengen. Want om de puzzels van Vincent Pryce op te kunnen lossen, moet ze eerst het raadsel van haar eigen verleden onder ogen zien…

Het hoofdpersonage is echt een apart, leuk figuur. Hoe ze handelt, hoe ze praat en denkt, het is bijzonder om haar te volgen op haar speurtocht. Ze is een uitzinnig, gothic karakter, een loner die alleen met haar kat woont. Ook haar beste vriend, Dex, is zo'n opvallend, goed neergezet personage. Door de perfecte karakterschetsen van de auteur is het net of je bij hen bent.

Heel erg leuk waren de vele referenties naar bekende horrorverhalen, spookverhalen en spookhuizen, en Tuesday's interesse in geesten, horror en de dood.

In haar hoofd is de geest van haar beste vriendin, de 16-jarige vriendin Abby Hobbes, die in Salem verdween, constant met haar bezig. Met haar ging Tuesday op nachtelijke uitstapjes als heksen, magie bedrijvend en geesten oproepend. Nadat Abby vermist werd, bleef Tuesday achter met een intens schuldgevoel.

Tuesday werkt als onderzoeker voor een bedrijf dat veilingen houdt. Zij moet achtergrondinformatie ophalen over mogelijke kopers om ze zo makkelijker tot kopen over te kunnen halen, en dat doet ze dan ook uitstekend. Ze kent goed haar weg op het internet.

En zo komt ze als vrijwilliger bij de The Four Seasons Hotel veiling terecht, waar de excentrieke miljardair, Vincent Pryce, beroemde verzamelaar van alles wat vreemd en bovennatuurlijk is, op dramatische wijze sterft. Pryce is echter nog niet klaar met de levende wereld, in een door hem geschreven overlijdensadvertentie zet hij een schattenjacht op gang met aanwijzingen geïnspireerd door Edgar Allan Poe. Maar niets is wat het lijkt. Tuesday krijgt op haar zoektocht hulp van Dex, de rijke Nathaniel Arches tot wie ze zich vreemd genoeg aangetrokken voelt, en de jonge Dorry, die van Tuesday bijles krijgt

De auteur heeft een meesterlijk, levendig en bijzonder verhaal geschreven dat supervlot leest. Het bevat enorm veel ingrediënten, zoals spanning, avontuur, familie en vriendschap, liefde en het aanvaarden van het verleden. 

Nederlands 

Paperback 

9789026155888 

Druk: 1 maart 2022 

416 pagina's

De Fontein

20 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten